BC Nijkerk trekt een nieuwe trainer aan om de club een nieuwe impuls te geven.

augustus 2012 NIJKERK
BC Nijkerk heeft afgelopen jaren erg veel nadruk gelegd op het werven van nieuwe en het opnieuw verwelkomen van oud leden.

Om de leden zo goed mogelijk training te kunnen geven is onlangs Olaf Bijlsma aangesteld als trainer (in opleiding). Hij heeft als taak om in ieder geval de aankomende 2 jaar de club te ondersteunen en te zorgen voor nieuwe en gevarieerde trainingen. Olaf is afkomstig uit Nijkerk is een trouw lid van BCN. Hij is begonnen met badmintonnen toen hij 9 jaar was en is vele jaren met plezier en succes (competitie) lid geweest. Van 2005 tot 2012 heeft hij getraind en competitie gespeeld in Amsterdam bij Badminton Vereniging Slotermeer. Hier werd hij getraind door een bekende Nederlandse speler; Herman Leidelmeijer, een oud Olympisch en meervoudig Nederlands kampioen meer..

Week van het Badminton.

augustus 2012 NIJKERK
Week van het Badminton: maak op dinsdag 18 en donderdag 20 september kennis met badminton! Kom een balletje slaan bij BC Nijkerk.

BC Nijkerk in Nijkerk organiseert op dinsdag 18 en donderdag 20 september as. een Open speelavond voor senioren in de Week van het Badminton. Iedereen van 18 jaar en ouder die eens gratis en geheel vrijblijvend een balletje wil slaan, is dan van harte welkom. Kom dus op 18 of 20 september naar Sporthal Watergoor aan de watergoorweg in Nijkerk.meer..

Succesvol BCN-mixtoernooi

zaterdag 25 februari 2012 NIJKERK
Badmintonclub Nijkerk organiseerde zaterdag een regionaal toernooi. Het was een mix-toernooi waarbij dus alleen de mix (dame en heer) werd gespeeld. Het was voor het eerst sinds lange tijd dat er door BC Nijkerk weer een toernooi is georganiseerd waar ook teams van andere verenigingen aan mee kunnen doen. In totaal hebben 17 koppels deelgenomen aan het toernooi. Er werd gespeeld in verschillende klasses, van recreant tot 2de klasse. Er waren 2 poules van 6 teams en 1 poule van 5 teams, zodat men over de hele dag 5 of 4 hele wedstrijden moest spelen. meer..

Degradatie voor BC Nijkerk

zondag 29 januari 2012 NIJKERK
Het was al een tijdje bekend maar afgelopen zondag is het een feit geworden. BC Nijkerk degradeert uit de vierde divisie van de landelijke badmintoncompetitie. In sporthal Watergoor werd er met 2-6 verloren van OSM Badminton uit Maarssen. meer..

Twee wedstrijdpunten voor BC Nijkerk

zondag 23 januari 2012 NIJKERK
Afgelopen zondag speelde BC Nijkerk thuis tegen ’T Veen 1 uit Veenendaal. De eerste ontmoeting eindigde in een 8-0 winst voor Veenendaal. Genoeg motivatie voor BC Nijkerk om op volledige sterkte te revancheren. meer..

BC Nijkerk begint jaar met gelijkspel

zondag 16 januari 2012 NIJKERK
Afgelopen zondag speelde het eerste team van Badminton Club Nijkerk in Nijmegen tegen Stuban. Vooral voor de tegenstanders stond er veel op het spel. Stuban kan nog ontsnappen aan degradatie, voor de Nijkerkers is dit al een feit. Er werd door BC Nijkerk verrassend veel tegenstand geboden. meer..

Drie wedstrijdpunten voor BC Nijkerk

zondag 11 december 2011 NIJKERK
NIJKERK - De badmintonners van BC Nijkerk speelden afgelopen weekend tegen Culemborg BC. Vooraf de tegenstander waar mogelijk wat punten van gewonnen kon worden. De Nijkerkse dubbelaars John Ham en Econ Los kwamen op de beslissende momenten tekort waardoor de Culemborgers de overwinning in twee sets naar zich toe trokken (16-21, 13-21). Rosita Stolwijk en Marissa Meijer moesten in hun dubbel eveneens het onderspit delven. De dames van Culemborg waren te sterk(12-21, 14-21). meer..

Medailles voor jeugd Badmintonclub Nijkerk

vrijdag 9 december 2011 NIJKERK
NIJKERK - Voor het eerst heeft de jeugd van Badmintonclub Nijkerk in de leeftijd van 8 tot 11 jaar meegedaan aan een zogenaamde opstapcompetitie. Hierbij werd gestreden tegen andere teams uit Harderwijk, Ermelo en Zeewolde. Deze competitie is bedoeld voor beginnende jeugdleden om kennis te maken met het spelen van wedstrijden. meer..

BCN MIX-TOERNOOI

vrijdag 9 december 2011 NIJKERK

Wij van de badmintonclub Nijkerk organiseren in verband met ons 40-jarig jubileum(2011) een mix-toernooi. Dit toernooi wordt gehouden op zaterdag 25 februari 2012 We hopen natuurlijk op een geweldige opkomst. Het toernooi begint ca. 10:00 uur en zal tot ca.17:00 uur duren. De zaal is open vanaf 9:30 uur. Het toernooi wordt gehouden in Sporthal Strijland , Grieglaan 2, 3862 GV te Nijkerk. meer..

Geen cadeautjes voor BC Nijkerk

Zaterdag 3 december 2011 Nijkerk

Op zaterdag speelde BC Nijkerk de uitwedstrijd tegen nummer 5 van de ranglijst BC Leerdam.
In het herendubbel van Econ Los en John Ham ging het lang gelijk op. Aan beide zijden werd niets weggegeven, er werden weinig fouten gemaakt. In de beslissende derde set verslapte het spel van de Nijkerkers en ging de partij alsnog naar Leerdam (21-18,18-21,21-13). Het damesdubbel van Rosita Stolwijk en Marissa Meijer werd minder voortvarend gestart, toch herpakten zij zich in de tweede set maar dat was onvoldoende om er nog een derde set uit te halen. meer..

Beter spel BC Nijkerk leidt niet tot resultaten

Zondag 27 november 2011 Nijkerk

Afgelopen zondag speelde BC Nijkerk in sporthal Watergoor haar eerste return wedstrijd tegen BC Iduna uit Utrecht, de nummer één van de ranglijst. Met volle moed werd er gestart in de hoop enkele punten binnen te halen. meer..

Teleurstellend resultaat BC Nijkerk

Zaterdag 19 november 2011 Nijkerk

Zaterdagmiddag trad het eerste team van BC Nijkerk aan in Veenendaal tegen BC ’t Veen. De badmintonners liepen op tegen de grootste nederlaag van dit seizoen. De Nijkerkers konden geen partij in winst omzetten. De teleurstelling was dan ook groot. meer..

Twee punten voor BC Nijkerk

Zondag 30 oktober 2011 Nijkerk

Afgelopen zondag speelde BC Nijkerk in Maarssen tegen nummer drie van de ranglijst OSM Badminton. In dit team speelt Uun Santosa, meervoudig Nederlands kampioen herenenkel en herendubbel in de jaren 80 en dit jaar deelnemer tijdens het WK badminton 55+ in Vancouver. Beja van der Veer viel in voor Marissa Meijer. meer..

BC Nijkerk onderuit

Zondag 9 oktober 2011 Nijkerk

BC Nijkerk trad afgelopen zondag aan tegen Inside 82 uit Baarn. Een sterke tegenstander waar van wordt verwacht dat deze zich zal mengen in de titelstrijd. Bij de Nijkerkers ontbraken Econ Los (ziek) en Marissa Meijer (blessure). Het gehavende Nijkerk liep tegen een forse nederlaag aan. meer..

4 wedstrijdpunten voor Nijkerkse badmintonners

zondag 2 oktober 2011
In en tegen Culemborg heeft BC Nijkerk gelijk gespeeld en dus 4 wedstrijdpunten mee naar huis genomen.
In de eerste partij was het gelijk duidelijk: iedere punt is belangrijk. De heren Econ Los en John Ham waren na het nipte verlies in hun dubbel van vorige week er extra op gebrand om deze partij in winst om te zetten. Een ware thriller met een positief eindresultaat! (21-14, 18-21, 19-21) Marissa Meijer is nog steeds geblesseerd en Corrie van Kasteel viel voor haar in. Samen met Rosita Stolwijk speelde Corrie een prima wedstrijd, maar de ervaren tegenstandsters behielden de controle (21-12, 21-13). meer..

Opnieuw verlies voor BadmintonClub Nijkerk.

zondag 25 september 2011
De tweede badminton wedstrijd van het seizoen tegen BC Leerdam 1 heeft Nijkerk afgesloten met een 1-7 verlies. Beja van der Veer verving in de eerste thuiswedstrijd de geblesseerde Marissa Meijer.
Er werd gestart met het herendubbel van John Ham en Econ Los, die dit seizoen meer..

BadmintonClub Nijkerk start seizoen met ruim verlies.

zondag 18 september 2011
BC Nijkerk is in haar nieuwe seizoen gestart met 7-1 verlies in Utrecht tegen Iduna. De samenstelling van het eerste team van Nijkerk is ten opzichte van vorig seizoen wat gewijzigd. Caterina van Dunschoten heeft aangegeven niet meer als vaste speelster in de competitie uit te komen. Rosita Stolwijk neemt daardoor de positie van eerste dame over. De jonge speelster Marissa Meijer is nieuw binnen het team en speelt tweede dame. Nijkerk speelt met dezelfde drie heren Econ Los, Wiesja van de Beek en John Ham. meer..

BC Nijkerk jeugdtoernooi groot succes.

vrijdag 9 september 2011
9 september hield de Badmintonclub Nijkerk een toernooi voor de jeugd met BC Putten en de Treffers uit Voorthuizen. Het toernooi werd gehouden op vrijdagmiddag van 5 tot 7 uur, tijdens trainingstijd. De Treffers kwamen... meer..

Nieuw Clubshirt.

woensdag 7 september 2011
Er zijn weer nieuwe Clubshirt's verkrijgbaar Bij Linda.
Het is een wit polo-shirt met het bcn-logo op de linkerborst.

De kosten zijn voor de jeugd 7,50 Euro, voor de senioren 10 Euro.

School instuif.

woensdag 20 april 2011 Nijkerk
Als onderdeel van het 40-jarig jubileum is Badmintonclub Nijkerk bij verschillende basisscholen langs geweest om een badmintonclinic te geven om iedereen te laten zien hoe leuk badmintonnen is. Naar aanleiding van de positieve reacties, zijn alle leerlingen die hieraan mee gedaan hebben uitgenodigd om  meer..

Scholen Actie BC Nijkerk.

dinsdag 29 maart en woensdag 30 maart 2011 -- Nijkerk
Omdat we dit jaar 40 jaar bestaan zijn we een scholenactie begonnen  meer..

Spinningmarathon voor Duchenne.

maandag 7 maart 2011 LEUSDEN
In samenwerking met Theo Meijer Sport organiseert het Pon Fit MTB Team 4 Stef een spinningmarathon met als doel geld in te zamelen voor het onderzoek naar de ziekte van Duchenne. De ziekte van Duchenne is een dodelijke spierziekte die vooral bij jongens voorkomt. Om geld in te zamelen wordt elk jaar meer..

BC Nijkerk krijgt 2 nieuwe Sportleiders!

Zaterdag 19 februari 2011 NIJKERK/Amsterdam
Erik van meerveld en Linda van Essen zijn dit seizoen begonnen met de Sportleider 2 cursus meer..

BC Nijkerk gooit de remmen los!

zondag 31 januari 2011 NIJKERK
De Nijkerkerse badmintonners hebben de competitie waardig afgesloten door degradant Houten in eigen huis overtuigend te verslaan. De Houtenaren was er alles aan gelegen om degradatie te voorkomen en waren gebrand op een overwinning. De Nijkerkers waren echter met hele andere plannen naar Houten gekomen en gaven de thuisploeg geen enkele kans op lijfsbehoud. meer..

BC Nijkerk verliest van Culemborg

zondag 24 januari 2011 NIJKERK
Het is, zondag 23 januari, de Nijkerkers niet gelukt om de spanning bovenaan de ranglijst te bewaren tot de allerlaatste wedstrijd van het seizoen. De koploper Culemborg is met 7 punten tegen BC Nijkerk verder uitgelopen op de nummer 2 Thiela. Het Nijkerkse team miste 2 basisspelers waardoor het geen stand hield tegen het zeer ervaren Culemborg. Beide dubbels gingen in 2 sets verloren. meer..

Meer nieuws:

17-Jan-2011: Badmintonclub Nijkerk deelt de punten met concurrent
12-Jan-2011: Badmintonclub Nijkerk bestaat 40 jaar
10-Jan-2011: BC Nijkerk start 2011 met winst op Smashing
01-Jan-2011: Nationale sportpas B.V. stopt per 1 januari 2011
01-Dec-2010: Kennismakingsactie (geheel 2011)
29-Nov-2010: Badminton Club Nijkerk doet goede zaken tegen directe concurrent
22-Nov-2010: BC Nijkerk biedt sterke tegenstand tegen koploper
09-Nov-2010: Badmintonners verdelen opnieuw de punten
18-Okt-2010: BC Nijkerk speelt opnieuw gelijk
11-Okt-2910: BC Nijkerk nog altijd ongeslagen
04-Okt-2010: BCN wint van koploper
28-Sep-2010: Winst voor badmintonclub Nijkerk
20-Sep-2010: Badmintonners starten competitie met gelijkspel